MÅL MED LIVET

För mig är det viktigt att ha mål i livet. Utan mål så skulle jag inte kunna veta vart jag vill komma. Om man har mål så är det så mycket enklare att kämpa sig igenom tuffa perioder i livet, för då har man alltid med sig ett ljus i tunneln. Jag vet på ett ungefär vart jag vill, men jag har varit dålig på att konkretisera målen och veta HUR jag ska ta mig dit. Jag har alltid levt en väldigt slösaktig och spontan livsstil vilket resulterar i att jag aldrig riktigt har haft speciellt mycket rutiner i min vardag eller mycket pengar på banken. Jag gillar att festa. Jag gillar att gå ut på restauranger. Jag gillar att köpa nya kläder. MEN, jag gillar tanken på att kunna köpa min egen bostad och jag gillar tanken på att bli smart och lära mig nya saker varje dag, mer än fest och kläder. Jag tror det ger mer värde i livet. Varför ska man ägna sig åt att gå runt och drömma hela livet om vad man skulle kunna ha när man har alla möjligheter att skaffa det man vill ha. Jag får ofta höra att ”ta det lugnt” ”du är bara 21 år” ”det kommer”. ABSOLUT. men det kommer inte med ett brev på posten. Det kommer inte bli serverat. Jag vill tänka rätt från början och lyckas med mål från början. Jag mår så förbannat bra när jag uppnår ett mål jag kämpat för.

 Blondinbella skrev på sin blogg att hon ofta skriver ner sina mål och läser de för att ha med sig dem i bakhuvudet. Varje gång hon duschar så visualiserar hon sina mål i livet. Hon är så klok och inspirerande. Det är något jag ska ta med mig och försöka tänka på att göra.

MINA LIVSMÅL 

Lära mig ett till språk flytande 

Köpa min egen bostad

Starta ett eget företag 

Ta examen på ett program på universitetet 

Hitta en träningsform jag brinner för

Lära mig att läsa böcker för avkopplingens skull 

Jag ska försöka göra någonting varje vecka som tar mig närmre mina mål. I veckan som kommer ska jag boka in ett möte på swedbank och kolla ifall de har någon form av låst sparkonto som jag kan öppna, med en beloppsgräns. Så säg att jag måste nå upp till 50 000 innan kontot kan låsas upp. Det hade varit perfekt för mig. Jag kan inte spara annars. Någon som vet om det finns?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *