lax, blomkål och grym sås

En liten variant på ett tidigare recept. Den här rätten borde alla människor i världen bli serverade en gång i veckan. Så enkelt, och så gott. Jag har fått smak för att skära upp alla grönsaker jag har hemma och köra in dem i ugnen. Speciellt färskpotatis, åh vi måste njuta nu innan den är helt borta.

För 2 personer:

1/2 blomkålshuvud som delas i buketter. Ca 5 stora potatisar som skärs i små båtar.  1/2 dl rapsolja som som hälls i bunke för att smörja in grönsakerna (på så sätt blir oljan mer jämt fördelad och insmorda i grönsakerna). Ringla över salt, svartpeppar och chiliflakes. In i ugnen på 175 grader i 15-20 min beroende på hur mycket tuggmotstånd man vill ha.

 Världens godaste röra:  2 dl creme fraishe (lätt), 100g grana padano, 1/2 kruka basilika med lite salt och peppar.

2 stora frusna laxfiléer (140g) stekta cirka 4-5 min på varje sida. Kryddade med salt och peppar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *