KVÄLLENS MIDDAG – ASIATISK SALLAD

Middag för veckan och ingredienser till fröknäcke är inhandlat. Fick med mig två stora påsar med mestadels grönt hem, de fyller mitt kylskåp så fint. Haha hur kommer det sig att man alltid känner sig rik när man har kylskåpet fullt med mat?

Här har vi kvällens middag. En glasnudelsallad på thailändskt vis. Sött möter salt. Lite sting ifrån sambal oelek och härlig syra från lime. Jättegoda smakkombinationer. Den här salladen påminner mig så mycket om cheesecake factorys chicken chinese salad som jag smakade på när jag var i USA förra året, jag vart förälskad och lovade mig själv att jag skulle göra något liknande hemma, och det här var fasiken inte långt ifrån. Salladen är vegetarisk, kanske till och med vegansk (vet inte vad sojan innehåller?). Väldigt mättande och så gryyymt god.

För fyra personer

  • sallad
  • 200g glasnudlar
  • 250g fryst mango
  • 2dl jordnötter
  • 300g rättika
  • 2 morötter
  • 1/2 kruka koriander
  • 125g salladslök (oh no, inser att jag glömde ha i min nu :'( )
  • dressning
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk japansk sojasås
  • 3 msk sesamolja
  • 2 msk sambal oelek (jag hade i 3)

Gör såhär:

  1. koka glasnudlarna enligt anvisning
  2. strimla rättika, salladslök och morot och blanda med nudlarna
  3. Dressningen: riv ingefära, pressa lime och häll i de övriga ingredienserna (sesamfröna torrostar du i stekpanna)
  4. Häll i dressningen i salladen, grovhacka jordnötter och ha i hela korianderblad

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *