”fishtaco”

 

Vet faktiskt inte vad jag ska kalla denna rätt. Tanken var att det skulle vara en tacoliknande variant fast med fisk. Vi har turen här hemma att få väldigt mycket god egenfiskad skrei-torsk från norge. Min fantasi när det kommer till fisk är väldigt begränsad, men det här vart otroligt gott, mycket godare än kyckling som jag annars brukar göra med liknande tillbehör!

Panerad torsk – gjorde mindre bitar för att få mycket krispig yta, det gillar jag. Panerade med ”rise crispies” för att få extra krisp, corn flakes är också ett alternativ om man inte vill panera med vanligt ströbröd. Kryddade med salt och vitpeppar innan panering. stekt i smör.

Bröd – köpte någon variant av tunnbröd, likt det man brukar få till grekisk mat som är gjort i kolgrill. strödde över riven parmesan som vart över från risotton igår, ringlade över lite olivolja och saltade. In i ugnen i typ 10 min på 200 grader.

Sallad – isberg, plommontomat, gurka, aptina salladsost (på block) smulad, grekiska oliver, olivolja och svartpeppar.

Sås – creme fraiche, kapris, oliver, salt, persilja, citronsaft.

Som sagt, vad ska man kalla det här? panerad torsk med tillbehör….. aja, väldigt gott iallafall!

 

Hur ser min lördagskväll ut då? en god öl i soffan innan jag däckar i sängen, är helt slut idag. Längtar tills nästa helg då det blir lite AW med kollegorna. wohoo. Varje helg kan inte vara party alltså. Tacka gud för jobbhelger så man finner lite ro i sig själv, haha.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *