ENKEL BULGURSALLAD

Bordstablett – (liknande) HÄR. Glas – HÄR 

Idag vart det ytterligare en ”släng-ihop! lunch av det som fanns hemma, då jag inte hann veckohandla igår. Vart bortbjuden på middag i Ellinors sommarstuga. Hon fyllde år igår så vi samlades tjejerna och lagade mat tillsammans. Det var jättemysigt. Dagens lunch är fylld med nyttigheter och studentekonomisk. Perfekt att ta med som matlåda till första dagen på jobbet imorgon.

För 2 personer: 

  • 100g halloumi
  • 1,5 dl bulgur
  • 1 morot
  • 1 pkt blandade bönor
  • 1 liten påse babyspenat (65g)
  • någon soja (jag använde japansk soja)

Gör såhär: 

  1. Tillaga bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Stek halloumin
  3. Blanda babyspenat, en riven morot och bönor i en skål
  4. ringla över soja/olja beroende på vilken smak man önskar. Krydda (jag använde lite gott och blandat)

 

/ Simple bulgur salad for lunch today. I didn’t have time for my weekly grocery shopping yesterday, so I had to clean my fridge to put this salad together. This is so simple and contains some healthy proteins that your body will feel great to have. 

recipe for 2: 

  • 100g halloumi (3.5 oz) 
  • 1,5 dl bulgur (2/3 cup) 
  • 1 carrot 
  • 1 package of beans (I used one with mixed types) 
  • 1 package of baby spinach (2,3 oz) 
  • Some type of soya or oil. 

Do like this: 

  1. Cook the bulgur with water (proportions is instructed on package) 
  2. Fry the halloumi 
  3. Tear the carrot in a grater, mix with baby spinach and the beans. Put the halloumi and bulgur into the salad aswell. 
  4. Add some good olive oil or soya (I used japanese soy). And give the salad some flavour with spices. Use your fantasy! 

This only took around 15 minutes to do. Perfect when you don’t have the motivation or time to be in the kitchen. Enjoy! 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *