Lax med rostade grönsaker

Torsdagens ”månadsdags”-middag som var klar på 30 min.

1/2 blomkålshuvud som delas i buketter. Ca 4 stora morötter som görs till stavar. 2-3 salladslökar snedskurna. 1/2 dl rapsolja som antingen ringlas över plåten eller som hälls i bunke för att smörja in grönsakerna (på så sätt blir oljan mer jämt fördelad och insmorda i grönsakerna). Ringla över salt, svartpeppar och chiliflakes. In i ugnen på 175 grader i 15-20 min beroende på hur mycket tuggmotstånd man vill ha.

 Världens godaste röra:  2 dl creme fraishe (lätt), 100g grana padano, 1/2 kruka basilika med lite salt och peppar.

2 stora frusna laxfiléer (140g) stekta cirka 2-3 min på varje sida. Kryddade med salt och peppar.

Servera med en citronklyfta att pressa över hela rätten.

(Sorry för dåliga bilder men hallå skulle ha myskväll så orkade inte anstränga mig allt för mycket)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *