FÖRENKLA DIN VARDAG

Osugen på att betala räkningarna? Osugen på att skriva ett personligt brev till jobbansökan? Osugen på att boka tandläkartid? Oavsett vad vår sysselsättning i livet är så är vi många enade om att när det kommer till måsten, då tar det emot.

Det som ”bara” skulle vara 1o minuter på sociala medier blir till timmar, kuddarna ligger fult i soffan, du är sugen på någonting gott, du kanske skulle köra igång ett träningspass mitt på vardagsrumsgolvet i högarna av räkningar? Ja visst, vad gör man inte för att skjuta upp sina måsten. Jag kallar dem vardagsbovar, alltså den värdefulla tid vi slösar för att distrahera oss från att göra någonting vi borde. Jag vill berätta för er hur jag gör mig av med dem för gott och sparar så mycket tid då jag kan göra vad jag egentligen vill.

1. Miljön runt dig är viktigare än du tror. Jag vet att när jag ska skriva en uppsats eller plugga inför en tuff tenta, då behöver jag en trivsam omgivning. Hemma är jag om det är nystädat och jag kan få ro, annars gillar jag att sitta på café, bibliotek, lobby och liknande miljöer. Man ska inte vara rädd för att känna sig som hemma i offentliga miljöer! Miljöomväxling är bra. Det gör mig säkrare i min trygghet utanför hemmet. Det finns liksom inte så mycket distraktioner när miljön är ny, när man är gäst på något ställe, då är det bara att göra.

2.Ingen tvingar dig till någonting, du får väga fördelar/nackdelar. Visualisera vad du vill uppnå. Se små saker i ett större sammanhang. Framgång kräver hårt arbete, på alla plan. Vill du att dina räkningar ska ligga obetalda? Vill du att det ska lukta om soporna? Antagligen inte, eftersom du har tänkt att du måste göra det. JUST DO IT (hehe tack för slogan nike).

3.Tänk inte så jävla mycket, helt ärligt. Jag reflekterar sällan över det jag gör, när jag vet att jag måste göra det. Då menar jag negativa tankar! Stäng av, det vinner du mer på.

4. Glöm inte att självboosta efteråt. Jag berömmer alltid mig själv och jag tror helt ärligt att klassisk betingning fungerar på sig själv. Jag tror min hjärna har kopplat utsöndringen av endorfiner till mina måsten, för jag känner alltid lyckorus efteråt! 

bilder från jo&judy

5.Checklistor/påminnelser om du har svårt att organisera allt i huvudet. Lovar att känslan när man bockar av en sak listan så mår man som en gud. Jag skriver ofta ned allt jag hör eller tänker, för då ser jag allt mycket klarare. Det blir mer konkret.

Om du följer mina råd, så tror jag garanterat att det finns mycket tid och energi att spara in till mycket annat som man hellre vill göra. Man har bara sig själv att skylla om man inte hinner med roliga saker i vardagen, man får SKAPA tid helt enkelt. Genom effektivisering.

PUSS

 

 

2 Kommentarer

  1. Lorna
    juni 14, 2017 / 11:47 f m

    Thank you so much for all these wonderful tips! I hope you have a great Wednesday!

    Raindrops of Sapphire

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *