barcelona guide

Åh underbara Barcelona. Jag har en sån längtan dit, så nu tänkte jag dela med mig av vad som får mig att längta dit.

 Lagom lång flygtid: Det är inte så långt till Barcelona. Det tar 3h 25min ish, vilket dem flesta han härda ut. Mitt tips är att man flyger från skavsta och åker med ryan air. Det går smidigt och snabbt genom kontrollerna, parkeringen är billigare där och det är BILLIGA flygbiljetter. När jag var där i maj sist betalade vi 1000 kr tur/retur för 2 personer.

Bra klimat. Barcelonas klimat är ganska svalt. Vilket kan vara skönt i en storstad, då man oftast ägnar dig åt mycket aktiviteter. Jag har varit där i Oktober och kunde då gå i en långärmad tröja på dagen utan att det blev för kallt, och sen har jag varit där i Maj och kunde både ligga på stranden och svettas eller ha på mig långbyxor och linne uppe på stan.

 Maten. Jag har stort intresse för mat, och barcelonas utbud av restauranger är grymt! Jag vet inte om jag någonsin besökt en stad som har så mycket och framförallt varierat utbud av restauranger. Mitt absolut bästa tips när det kommer till mat är att man utgår från restauranger som folk tipsat om eller att man kollar in Tripadvisor. Tripadvisor har så mycket recensioner på alla restauranger att det samlade omdömet om varje restaurang verkligen motsvarar den verkliga upplevelsen. Jag använde tripadvisor varje dag i Barcelona och blev inte besviken alls, den enda kvällen jag inte använde den så hamnade jag i en riktig turistfälla, med smaklös och dyr mat. Här har ni ett inlägg om bra restauranger jag besökte.

Boende. Barcelona är uppdelat i 12 stadsdelar (vad jag får det till). De delar jag besökte mest och som jag därför tror är de mest centrala delarna är Eixample, Gotic, El ravel, El born och sen ner mot vattnet Barceloneta. Jag bodde i Eixample sist jag var där, och det tyckte jag var kanon. Det tog cirka 30 min gång att komma till Placa Catalunya som är huvudcentrumet i Barcelona. Vi gick hela resan för att få se och uppleva så mycket vi kunde. Men självklart kan man spara sig lite tid och ta tunnelbana eller buss. Barcelona har ett bra utbud av kollektivtrafik. Hotellet jag och john bodde på sist hette TWO hotel by axel. Så bra hotell med trevlig personal som vet vad riktig service är. Dyr frukost dock, men allt på hotellet var dyrt. Det var positivt för oss som ville utforska barcelona och äta frukost ute istället.

En stad som aldrig sover. Hela Barcelona var så fylld av liv, dygnet runt, överallt. Det var folk som spelade musik runt varje hörn och restauranger som var öppna hela tiden. Oavsett vilken dag man kände för att dra till en bar, så var det lika mycket folk ute söndag som fredag. Vi var på nattklubb en gång, på hotell W som ligger vid stranden. Det var tyvärr för mycket folk för att vi skulle kunna ha kul, så något nattliv där har jag ingen erfarenhet av. Men jag har svårt att tro att det skulle vara dåligt. Vad jag läst så ska det vara väldigt bra.

Man känner sig trygg överallt. Jag är väldigt mesig som person och gillar inte skumma områden eller människor som verkar oberäkneliga och känner mig ganska lätt otrygg. Men i barcelona hände det inte en enda gång. Det var så rent och fint överallt. Inga slumområden vad vi kunde se inne i staden. Inga konstiga människor. Och staden är så lätt att hitta i. Vi hade en karta från hotellet som vi använde oss av hela veckan, vi gick nästan (hehe) aldrig fel. Man började känna igen sig efter några dagar och förstå hur man skulle gå, vilket är ovanligt för mig i nya städer.

Mycket sevärdheter. Även om man inte är någon fantast av konst så är Gaudi någonting speciellt. Hans konst finns i hela staden och är helt klart värd att se. Park Güell besökte jag första gången jag var där, det är en hel park med konst i form av hus och olika arkitekturer. Mäktigt att se. Sen finns även Casa Batlló nära i stan som är ett hus med Gaudi’s arkitektur. Jag gick upp vid 8-9 på morgonen och vi kom inte hem försen 00-01 på natten, och under den tiden var vi ute och gick, gick och gick. Överallt. Och vi tröttnade aldrig. Så man kan verkligen uppleva staden genom att bara strosa runt i den. Nere vid vattnet och hamnen är det väldigt fint på dagen att gå runt och kolla. Det finns även en matmarknad som heter La Boqueria som ni kan läsa om i mitt inlägg HÄR. Den är verkligen värd ett besök.

Shopping. Får jag såklart inte glömma. I huvudcentrum kan man hitta alla stora klädkedjor och kända varumärken, med grymma spanska märken som stradivarius, mango, zara etc. När man kommer till de mindre gatorna kan man hitta hur små affärer som helst. Jag som älskar att göra smycken vart helt galen i de smyckesbutikerna jag hittade på smågatorna. Vill man ha all shopping samlad på ett och samma ställe så skulle jag rekommendera Mare magnum nere vid hamnen. De är de enda som har öppet på söndagar, det kan vara bra att veta. Alla övriga butiker är vad jag kunde se stängda på söndagar.

Här var lite motivering till varför jag tycker alla borde åka till Barcelona. Jag vill så gärna att min nästa resa ska bära av dit, men det finns så många andra städer jag vill bocka av, så det återstår att se. PUSS 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *