Att unna sig, men behålla motivationen

Det svåraste som finns är att hitta en långsiktig relation mellan träning och kost. Tar man i för hårt så orkar man inte hålla ut, och gör man någonting för halvdant så ger det inga resultat.

Det känns som att jag står där just nu, mitt emellan att vara för slapp och att vara lite för överambitiös. Och vad är det för resultat jag pratar om? Det är de personliga önskemålen man har. Viktnedgång, bli starkare, gå upp i vikt, bli mer hälsosam etc. En sak jag har lärt mig med tiden om mig själv är att jag inte ska dela med mig av mina mål och uppmärksamma dem för mycket, för då får jag alldeles för mycket press på mig och klarar dem inte i längden. Det jag dock vill dela med mig av är att jag vill bli mer hälsosam. Jag vill ge min kropp allt den behöver för att må bra, och undvika de saker som får den att må mindre bra. Man måste komma på vad ”unna sig” egentligen betyder. Om jag unnar mig en påse chips, som faktiskt får min kropp att må skit, unnar jag mig verkligen då? När jag tänker på vad chipsen gör för min kropp, då kommer jag inte lika gärna vilja ”unna mig dem”. Hur goda visa saker än kan vara så tror jag vi alla skulle må bättre av att tänka på hur de egentligen får oss att må. Rätta mig om jag har fel, men jag har för mig att cirka 70% av världens sjukdomar går att förhindra/bromsas/lindra genom att äta och leva hälsosamt. VI ÄTER OSS SJUKA. det är helt sant. och det är hemskt.

Dit jag ville komma är att vi borde bli mer medvetna om att våra val av kost och motion, för att i längden så påverkar det oss så mycket mer än vad vi någonsin kan tro. Jag har en godsak som jag tänkte dela med mig av senare idag, som faktiskt är hälsosam och gott. Vill uppmuntra folk att fortfarande äta gott, fast med kunskap om dess innehåll.

Nu ska jag ut i solen på en långpromenad, och förhoppningsvis så kanske jag orkar löpa lite? vi får se. Längesen nu. Jag har förberett för min godsak jag ska visa upp genom att frysa in två skivade bananer. Vad nu tänker ni? Frysa banan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *